2011. július 22., péntek

Tizenkettedik fejezet

Kissé kusza lett és rövid... igen jól érzitek időhúzás ;). De azért remélem, tetszik.. xoxo^^.

Cloé Hópihe hátán ügetett az egyik mezőn. Néha összetalálkozott egy-egy legelő birkacsoporttal. Éppen a csordogáló pataknál állt, hogy lova ihasson pár kortyot, mikor a távolban meglátott közeledni egy sötétbarna paripát, hátán a jól ismert férfi ült. Kalapját megemelvén már messziről köszönt a nőnek. Egyik kezével ő is elengedte a kantárt és mosolyogva integetett.
-          Te itt drágám? – szólt a nőhöz, mikor már elég közel ért hozzá.
-          Charlotte-ra Olivia vigyáz – felelte. – Olyan régen voltam már kettesben Hópihével, hiányzik az öreg – mondta és beletúrt az idősödő ló fakó sörényébe.
-          Biztosra veszem, hogy ő is hiányolt téged, hiszen oly’ sok évig voltunk távol – fejezte be a mondatot és a távolba meredt.
-          Neked meg a birtok hiányzott, ugye?
-          Sokkal többet ért, hogy veled lehettem – felelte és megsimította felesége hátát.
-          Naa, Clark, valld be – nevetett Cloé és elindult a lóval. – Azt is biztosra veszem, hogy már nem érnél utol.
-          Ahogy mondtam az a 10 év, veled jelentett annyit, mint a birtok. Nem érlek utol, de te sem vagy olyan gyors – a nő távolodott ezért felemelte hangját -, a lovaink megöregedtek.
-          És mi is – kiáltott vissza. – De azért gyere. Bírja ott Gesztenye.
-          A vágtát biztos nem, úgyhogy lassíts.
Clark beérte a nőt és még hozzáfűzte:
-          Harminckét évesen van egy négy éves lányod, ne merd azt mondani, hogy öreg vagy!
Cloé csak legyintett rá és ütemes ügetésben visszaértek a villa melletti istállóba, ahol bekötötték a lovakat, majd gyalog indultak a házhoz.
Clark átlendítette karját Cloé vállára és elé hajolva megcsókolta a nőt. Szerette, mindennél jobban szerette, akárcsak a nő őt. Esküvőjük napján, mindkettejük esküje könnyeket csalt a násznép szemébe. Cloé lófarokba kötött haja minden lépésnél meglibbent csiklandozva a férfi karját.
Ahogy felértek a teraszra, lépéseik alatt nyikorogni kezdtek az ósdi fadarabok. Erre a hangra kivágódott a szúnyogháló és egy apró kislány ugrott a nyakukba.
-          Ne haragudjatok – szólalt meg egy középkorú szőke hölgy.
-          Semmi gond Liv – mosolygott Cloé.
-          Tudjuk, hogy Lotti olyan, mint egy sajtkukac – vette át a szót Clark.
-          Nem vagyok kukuc – mondta selypítve a kislány.
-          Kukac, sajtkukac te – javította ki apja, és mutatóujjával lánya szeplős orrára bökött.
Cloé mosolyogva figyelte családját, lelkét boldogság járta át, majd az egész kép halványulni kezdett, a ház, Olivia, a kert, a veranda, Charlotte végül mind köddé vált és csak Clark állt előtte. Szembefordult vele és megfogta két kezét.
-          Szerettelek – szólt. – Vagyis, szeretlek!
-          Tudom, én is imádtalak téged, kishölgy, de…
Cloé arcához kapott és ujjaival érezte az eddig halovány ráncok felszívódtak, ismét fiatal volt.
-          Nincs de – mondta végül.
-          Higgy nekem – mosolyodott el a férfi és arca közepén két kis gödröcske jelent meg -, ha túlélem, akkor sem lett volna családunk, nem éltünk volna együtt.
-          Hogy-hogy nem? – kérdezte és könnyek gyűltek szemébe.
-          Az most lényegtelen – felelte túlontúl nyugodt hangon.
-          Ne mondj ilyet!
-          Ha egyszer visszatérnek, az emlékeid mindent tisztán fogsz látni – felelte. – És én tudom, hogy van valaki, valahol, aki boldoggá fog tenni. Aki úgy fog szeretni, ahogy én sose tudtalak volna. Lépj tovább, ne gyászolj engem. Élj teljes életet, és légy boldog kishölgy – fejezte be és egy puszit nyomott Cloé homlokára, majd köddé vált…
A lány pedig arra eszmélt, hogy ágyában ül, pizsamája verejtéktől nedves, kapkodja a levegőt és könnyek folynak végig arcán majd álláról lecseppenve benedvesítik takaróját. Hirtelen felült, lerúgta magáról a paplant, hajába túrt és előre hátra kezdett dülöngélni, majd a sötét éjszakába annyit suttogott:
-          Csak egy álom volt!

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Első komi^^
    Nekem tetszett, hogy Clarkról álmodik, de sajnálom szegényt... Nem tudja, elfelejtette, hogy meleg... :/ Remélem, majd valaki mással boldog lesz... és az álomkép majd valósággá válik... egy másik férfivel... :) Kíváncsi vagyok, mi lehet Juliet titka...
    Siess a kövivel!
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan szomorú ha filmben leadják egyszer, mert tudom leadják, én bőgni fogok rajta ebben biztos vagyok, és még mindig nem tudja milyen volt Clark. De jobb is lenne ha már nem tudná meg :)
    Jó rész volt, csak kevés, így hiányom van szóval kövit:P:)(L)

    VálaszTörlés
  3. Kösziszépen a dícséretet, ma már ha minden igaz jön a kövi :).
    xoxo.

    VálaszTörlés